IRJ-studenten krijgen steun van het Fonds

Verscheidene artsen, verbonden aan de Brusselse openbare ziekenhuizen, verhuizen sinds jaren patiënten naar andere ziekenhuizen om ze daar te behandelen. Deze doorverwijzingen zijn veelal niet medisch noodzakelijk, maar van financiële aard, aangezien in die andere ziekenhuizen doorgaans (fors) hogere prijzen gelden. De patiënt betaalt in die ziekenhuizen meer, de arts int er meer en de openbare ziekenhuizen lopen inkomsten mis. De voorbije drie jaar alleen al tekenden de openbare ziekenhuizen samen een tekort op van meer dan 50 miljoen euro. Die put past het Brussels Gewest, of indirect de Brusselse belastingbetaler, telkens bij. Met steun van het Fonds Pascal Decroos brengen journalisten Johan Denis en Steven Vandenbergh de praktijk in kaart op donderdag 19 juni in Brussel Deze Week. Bekijk hier het project op de website van het Fonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s