Studenten IRJ in de prijzen

Studenten Internationale Researchjournalistiek Steven Vandenbergh en Johan Denis ontvangen de Aanmoedigingsprijs van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Eén arts, twee petjes, verscheen in Brussel deze Week, en was het eindwerk van hun Postgraduaat Internationale Researchjournalistiek (IRJ) aan de Lessius Hogeschool Mechelen.

De Loep gaat naar het beste onderzoeksjournalistieke project van het afgelopen jaar. De VVOJ reikt voor de zesde keer deze prestigieuze prijs uit voor tekstuele producties, audiovisuele producties en de Aanmoedigingsprijs.

In deze laatste categorie zijn Steven Vanderbergh en Johan Denis winnaars omdat zij volgens de jury in hun verhaal ,, op indrukwekkende wijze berichten over artsen die hun patiënten uit de openbare ziekenhuizen overbrengen naar de voor hen lucratievere privéklinieken ”. Het onderzoeksjournalistieke project kwam tot stand met steun van het Fonds Pascal Decroos.

Een pluim op de hoed van de IRJ
De post-academische opleiding te Mechelen focust op de onderzoeksjournalistieke praktijk, WOB- en CAR-technieken. Docente van de IRJ-opleiding Marleen Teugels geniet volop mee: “Deze nominatie toont aan dat young potentials mits een goede begeleiding een uitstekend onderzoeksproject op poten kunnen zetten. In mijn ogen is onderzoeksjournalistiek een vak op zich, vandaar ook het succes van deze opleiding. De studenten nemen op korte tijd een bad in de onderzoeksjournalistiek en zijn door professionals omringd. Het is de bedoeling dat ze zelf kunnen publiceren. Deze nominatie is een kers op de taart voor een mooi CV van potentiële topjournalisten.”

 Andere genomineerden voor de prijs kunt u bekijken op de website van de VVOJ. De winnaars worden op 27 november tijdens een VVOJ-conferentie in Utrecht bekendgemaakt.

Eerder kwam voormalig IRJ-student en Vacature journalist Nico Schoofs in de spotlights met het wegkapen van de Noord-Zuid persprijs eind 2008 en de 2009 European Young Journalist Award.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s