Dinsdag 1 april – 10 jaar IRJ: ‘De journalist van de toekomst: ondernemend, internationaal, creatief’

In het kader van de tiende verjaardag van de postgraduate opleiding Internationale Researchjournalistiek (IRJ) organiseren het Fonds Pascal Decroos en Thomas More Mechelen een avond met als thema ‘De journalist van de toekomst: ondernemend, internationaal, creatief’.

Op dinsdagavond 1 april gaan we op zoek naar de kenmerken van de journalist van de toekomst. Via speeches van journalistieke zwaargewichten en een panelgesprek met enthousiaste, ondernemende journalisten kijken we naar de kwaliteiten die jonge mensen nodig hebben om de journalistieke toppers van morgen te worden.

Het (voorlopige) programma:

  • Keynote speech: Teun Gautier (verbonden aan De Correspondent en Publeaks.nl, voormalig directeur van De Groene Amsterdammer) over de nieuwe dynamieken in de hedendaagse journalistiek
  • Panelgesprek met o.a. oud-student IRJ Pieter Stockmans (Tussen Vrijheid en Geluk), Olivia Rutazibwa (voormalig redacteur voor MO* en nu docente Europese en Internationale Ontwikkelingsstudies aan de universiteit van Portsmouth) en blogger Thomas Smolders.
  • Receptie

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdagavond 1 april om 19u
  • Waar? Thomas More Mechelen
  • Graag registreren via Eventbrite

De opleiding

De opleiding IRJ focust op stevige onderzoeksjournalistiek en op het ‘empoweren’ van de journalist. In drie modules (researchjournalistiek, buitenlandberichtgeving en portfolio) kunnen de studenten hun kennis, vaardigheden en ervaring aanscherpen met de hulp van onderzoeksjournalisten, straffe jonge reporters en doorwinterde specialisten.

Meer informatie op www.fondspascaldecroos.org/irj en op researchjournalist.wordpress.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s