Wat als je als journalist niet welkom bent? – Joanie de Rijke

Tot voor kort was Pakistan het meest dodelijke land voor journalisten om hun job uit te oefenen, een eer die weldra wellicht Syrië te beurt valt. Conflictzones vormen wel vaker een aartsgevaarlijke werkomgeving voor journalisten. Een regime dat de pers liever kwijt dan rijk is, achterdochtige rebellen, terroristische groeperingen…

Hoe ga je te werk op een plaats waar je niet mag zijn? Op basis van haar boek Pakistan – het gevaarlijkste land ter wereld (2012) deelt Joanie de Rijke de ervaringen die ze opdeed en -doet tijdens haar job als journaliste in Syrië, Pakistan en Afghanistan. Voor het boek voerde ze gesprekken met jonge zelfmoordterroristen/martelaren, hun familieleden en hun opdrachtgevers om zo een indrukwekkend beeld te schetsen van de huidige situatie.

Joanie de Rijke is freelancejournaliste en werkt onder andere voor De Standaard WeekbladP-Magazine en Revu. Haar werkgebied is Pakistan en Afghanistan. In haar boek In handen van de taliban (2009) beschreef ze haar persoonlijke ervaringen tijdens de zes dagen durende ontvoering door de taliban waarvan ze in november 2008 slachtoffer werd. Van dit boek werden circa 11.000 exemplaren verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s